De zwarte vlinder

door:Fien van Duijvenbode-de Geer Boers | 7 februari 2012 |Reizen, Romantiek

indische verhalen zwartevlinderVorig jaar november gingen mijn man en ik naar Indonesië. Mijn geboorteland. Het land dat mij zo lief is. Toen wij na een lange en vermoeiende reis in Jakarta aankwamen stond de chauffeur van ons hotelletje ons al op te wachten. Met een grote grijns op zin gezicht en alweer twee tanden minder dan vorig jaar kwam hij op ons af. Hij was blij ons weer te zien. Eenmaal in de auto begon hij de bekende vragen te stellen. “Bent u moe? Hoe lang blijft u? Wat voor weer is het in Nederland?”.

Na een uur gereden te hebben, kwamen we dan eindelijk bij ons ‘guesthouse’, waar we zoals altijd vriendelijk werden ontvangen en naar onze kamer werden gebracht. Nadat we ons hadden opgefrist, gingen we op het terras voor de kamer even uitpuffen van de reis. Ik was al snel in gedachten verzonken. Ik moest denken aan de tijd dat ik hier vlakbij woonde. Op nog geen 20 minuten loopafstand. We woonden daar tot het moment dat wij in 1951 naar Nederland vertrokken.

En toen….., terwijl ik met mijn gedachten wegdroomde, toen landde er een grote zwarte vlinder op mijn linkerhand. Ik voelde hoe zacht hij was. Hij bleef een poosje zitten en fladderde wat met zijn vleugels. Ik was verrast en verbaasd. Wat betekende dit…? Al snel wist ik het. Die mooie vlinder bracht mij een boodschap van mijn overleden vader: “Welkom Fien…!” Ja, een boodschap van Pappa voor mij…

…..

Oegstgeest, September 2008

herinnering Jakarta, Indonesië

Jouw verhalensite met verhalen over Indonesië. Oude en nieuwe verhalen. Om te lezen, maar ook om zelf te publiceren. Doe mee en beleef mee!